Za sve narudžbe iznad 199,99 HRK dostava je besplatna na području cijele Republike Hrvatske.

ATAXXA

45,99 kn61,99 kn

 

Obriši
SKU: N/A Kategorije: , Brand:

Opis

Ataxxa, 200 mg/40 mg, otopina za nakapavanje, za pse do 4 kg – jedna pipeta s 0,4 mL sadržava djelatne tvari:Permetrin 200,0mg i Imidakloprid 40,0mg
Ataxxa, 500 mg/100 mg, otopina za nakapavanje, za pse od 4kg do 10 kg – jedna pipeta s 1,0 mL sadržava djelatne tvari:Permetrin 500mg i Imidakloprid 100mg
Ataxxa, 1250 mg/250 mg, otopina za nakapavanje, za pse od 10kg do 25 kg – jedna pipeta s 2,5 mL sadržava djelatne tvari:Permetrin 1250mg i Imidakloprid 250mg
Ataxxa, 2000 mg/400 mg, otopina za nakapavanje, za pse od 25kg – jedna pipeta s 4,0 mL sadržava djelatne tvari:Permetrin 2000mg i Imidakloprid 400mg
Za pse tjelesne mase iznad 40 kg treba koristiti odgovarajuću kombinaciju pipeta.

Sastav: Djelatne tvari: Permetrin i Imidakloprid.
Indikacije: Veterinarsko-medicinski proizvod (VMP) se primjenjuje za liječenje i sprječavanje infestacije buhama (Ctenocephalides felis). Buhe na psima ugibaju unutar jednog dana nakon primjene. Jedna primjena sprječava nove infestacije buhama tijekom četiri tjedna. VMP se može koristiti kao dio strategije liječenja alergijskog dermatitisa uzrokovanog buhama (engl. flea allergy dermatitis -FAD). VMP omogućuje neprekidnu akaricidnu učinkovitost protiv infestacija krpeljima (Rhipicephalus sanguineus i Ixodes ricinus tijekom četiri tjedna, a Dermacentor reticulatus tijekom tri tjedna) ) i neprekidnu repelentnu učinkovitost (Ixodes ricinus) u trajanju 3 tjedna. Postoji mogućnost da krpelji na psu ne uginu unutar dva dana nakon primjene VMP-a te mogu ostati pričvršćeni i vidljivi. U vrijeme primjene VMP-a preporučuje se uklanjanje nepričvršćenih krpelja na psu, kako bi ih se spriječilo u pričvršćivanju i hranjenju. Jedna primjena osigurava repelentni učinak (sprječava hranjenje) protiv infestacije papatačima Phlebotomus perniciosus tijekom 3 tjedna te protiv infestacije komarcima Aedes aegypti od 7 dana do 14 dana nakon primjene.

Doziranje i način primjene: Najmanja preporučena doza je: 10 mg imidakloprida/kg tjelesne mase (t.m.) i 50 mg permetrina/kg t.m. Doziranje nakapavanjem na kožu treba biti u skladu s tjelesnom masom (vidjeti Uputu).

Nuspojave: Vrlo rijetko, na mjestu primjene VMP-a mogu se pojaviti svrbež, gubitak dlake, crvenilo, oteklina i erozije. Ove nuspojave obično spontano nestaju.

Posebna upozorenja: Prilikom primjene VMP-a treba paziti da sadržaj pipete ne dođe u kontakt s očima ili ustima tretiranih pasa. Treba paziti da se VMP primijeni ispravno.

Kontraindikacije: Zbog nedostatka odgovarajućih podataka, VMP se ne smije primjenjivati štenadi mlađoj od 7 tjedana ili lakšoj od 1,5 kg.

Ciljne vrste životinja: Pas. Ne primjenjivati na mačkama.

CIJENA SE ODNOSI NA 1 KOM.

Dostupan u veterinarskoj ljekarni ZVJERINJAK.
Prije primjene pažljivo pročitajte uputu o proizvodu. O rizicima i nuspojavama posavjetujete se s veterinarom.

Dodatne informacije

Pakiranje

DO 4KG – 0,4ML, OD 10-25KG – 2,5ML, OD 25KG – 4ML 1KOM, OD 4-10KG – 1ML

Zvjerinjak

Zvjerinjak newsletter

Prijavite se na naš newsletter za informacije o akcijama, novostima i događanjima. U bilo kojem trenutku možete se odjaviti sa liste. Hvala!

Uspješno ste se prijavili. Hvala!