Za sve narudžbe iznad 199,99 HRK dostava je besplatna na području cijele Republike Hrvatske.

Akcija!

MSD SCALIBOR OGRLICA

127,79 kn141,29 kn

Obriši
SKU: N/A Kategorije: , Brand:

Opis

Ogrlica za pse protiv buha i krpelja

ektoparaziticid, insekticid /akaricid, piretroid, deltametrin

Za male i srednje velike pse (48 cm)
Za velike pse (65 cm)

Indikacije: primjenjuje zasuzbijanje i sprječavanje infestacije krpeljima (lxodes ricinus i Rhipicephalus sanguineus) tijekom 6 mjeseci i buhama (Ctenocephalides spp.) tijekom 4 mjeseca.
VMP pokazuje repelentno-insekticidni učinak na papatače iz roda Phlebotomonae (Phlebotomus perniciosus) tijekom 12 mjeseci te odrasle komarce (Culex pipiens pipiens) tijekom 6 mjeseci.

Kontraindikacije
Ne smije primjenjivati na: mačkama, životinjama sa vidljivim ozljedama na koži, štenadi mlađoj od 7 tjedana;, psima preosjetljivim na piretroide.

Način primjene i doze: jedan ovratnik izvadi se iz opreme neposredno pred primjenu i labavo pričvrsti na vrat psa starijeg od 7 tjedana.

Kraj plastične trake provede se kroz kopču i ako je traka duža od 5 cm treba je odrezati.

Dobro je stavljen onaj ovratnik koji ne smeta životinji, tj. koji je ne steže, a između njega i vrata mogu se ugurati 2 prsta.

Ovratnik iskazuje puni učinak nakon tjedan dana i održava ga tijekom 4 mjeseca (buhe), tj.6 mjeseci (krpelji i papatači).

Nuspojave
Relativno rijetko jave se reakcije preosjetljivosti koje se očituju lokalnim promjenama na koži i dlaci.
Antiparazitski ovratnik iskazuje puni učinak nakon 7 dana te ga je potrebno staviti tjedan dana prije negoli će životinja biti izložena infestaciji. Psu se ne smije dozvoliti kupanje u vodi tijekom prvih 5 dana nošenja ovratnika. Scalibor® ProtectorBand mogu nositi gravidne i dojne kuje. Tijekom nošenja ovratnika ne preporučuje se pse tretirati drugim ektoparaziticidima npr. onima iz skupine organofosfata. Relativno rijetko na psu a ovratnikom mogu se uočiti krpelji. Stoga se ne može u cijelosti isključiti mogućnost prijenosa uzročnika bolesti krpeljima, papatačima i buhama (babeziaza, lišmanioza, borelioza, dirofilarioza, dipilidioza i dr.). Povremeni kontakt sa vodom ne umanjuje učinkovitost ovratnika, no savjetuje ga se skinuti sa psa prije kupanja jer je djelatna tvar toksična za ribe i druge organizme vodenih ekosustava. U slučaju peroralnog unosa dijela ovratnika kod psa se mogu javiti nekoordinirane kretnje, drhtanje, slinjenje, povraćanje i ukočenost zadnjih ekstremiteta. Ovi znakovi intoksikacije povuku se unutar 48 sati. Kao simptomatski lijek može se koristiti diazepam.

Dostupan u veterinarskoj ljekarni ZVJERINJAK-a.

Dodatne informacije

Pakiranje

48 cm, 65 cm

Zvjerinjak

Zvjerinjak newsletter

Prijavite se na naš newsletter za informacije o akcijama, novostima i događanjima. U bilo kojem trenutku možete se odjaviti sa liste. Hvala!

Uspješno ste se prijavili. Hvala!